onsdag 12 januari 2011

Dinosaurier.nu!

Självklart har Norrlands största fossilmusuem (wuaw!) en hemsida. Självklart drivs Norrlands största fossilmuseum av en allkristen, kreationismförespråkande fundamentalistisk förening. Lika självklart är då att hemsidan ser ut precis som alla andra hemsidor inspirerade av Kristen Webbdesign.

På www.dinos
aurier.nu kan man läsa
Men frågan om alltings ursprung är i grunden en religiös/filosofisk fråga, antingen man är ateist eller tror på en skapare.
Vilket såklart är käpprätt åt helvete fel. Man förväntar sig att ett fossilmuseum (Norrlands största, dessutom) ska syssla med naturvetenskap. Norrlands största fossilmuseum har blandat ihop frågan om livets ursprung med frågan om livets mening, vilken är en filosofisk eller för den delen religiös fråga.
Det finns tyvärr många som kallar sin tro för vetenskap och/eller fakta. [D]et blir problem om man dogmatiskt vill presentera denna sin tro och kalla den för fakta eller vetenskap, samtidigt som man inte vill att någon skall få kritiskt granska eller ifrågasätta denna tro. Museet vänder sig mot ett sådant odemokratiskt och ovetenskapligt förhållningssätt.
Typ, Intelligent Design-rörelsen och kreationister, då? Eller? Nä?

Vi tror INTE att livet är meningslöst, som många vetenskapsmän och läromedelsförfattare börjat tro. [...Det är svårt att förstå varför någon kan vara intresserad av att föra ut en tro om meningslöshet [...] Det är ju hur som helst meningslöst med ett budskap om att livet är meningslöst och ingen blir lycklig av det budskapet.
Ursäkta, vad var ledordet? Meningslöshet? Sist jag kollade var inte heller paleontologins syfte "att sprida lycka". Vid närmare eftertanke är det inte naturvetenskapens syfte över huvud taget.

Intressantast och roligast (och mest skrämmande) är deras informationssida om dinosaurier. Och ja; människor och dinosaurier har tydligen samexisterat. Bibeln säger det.

"Halp!" Såhär kan det ha sett ut. Fast nä, det blir man ju inte lycklig av.


"Tihi!" Så. Gulligare och bättre. Och precis lika fucked up.

2 kommentarer:

  1. Jag trodde inte att det fanns ett sånt här ställe i Sverige, dock antar jag att man får åka så långt som till Norrland för att hitta de mest insnöade människorna.

    Läs deras stycke om paradigmer under "Fakta om dinosaurier", mycket roligt, och fullt av hyckleri såklart.

    Najs blogg förresten, men imo borde du byta ut den orangea, den skär lite mot det grå, fast det kan vara jag som är färgblind eller min skärm som är dum också, antar jag.

    SvaraRadera
  2. Nä, det är inte din skärm, det min bristande känsla för estetik. :) Tack för att du läser!

    Paradigmstycket var så jäkla fullt av hål, så att ta upp det här vore som att sparka på en som ligger. Som dessutom är helt jävla dum i huvudet (vilket nog är anledningen till att de ligger ner öht).

    Har du sett Religiolous av och med Bill Maher? Han besöker ju ett kreationistmuseum i USA nånstans (Arizona?), det är fan läskigt.

    SvaraRadera